Garnhärvan butik och café öppet bolag

Arkadiavägen 6

25700 Kimito


www.garnharvan.fi

garnharvan@gmail.com

0505145733

2893708-1


Beställningar tas enbart emot via www.garnharvan.fi. För att du skall känna dig trygg i ditt köp är du alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om din beställning.


Beställning

Produkter beställs via internet på Garnhärvans hemsida. Om du får problem är du välkommen att skicka e-post till oss, så hjälper vi dig. Vi garanterar dock inte att vi kan leverera alla de produkter du beställt. Ifall lagervärdet vid beställningsläget var felaktigt eller produkten sålts slut tar vi kontakt med dej, i dessa fall kan beställningen ändras, de saknade produkternas pris returneras till dej, eller hela beställningen avbokas. Vi försöker så långt det går att alltid skicka garn av samma färgbad i en beställning. Ibland är detta dock inte möjligt och i så fall at vi kontakt med dej. 

Priset på produkterna står i produktbeskrivningen. Priset är inklusive skatt, men fraktkostnader tillkommer i beställningsskedet. Garnhärvan förbehåller sig rätten till prisändringar. Därtill förbehåller vi oss rätten att avboka en beställning om särskilda skäl föreligger. 

All information om beställningen skickas via e-post till dej, även kvittot i elektronisk form.

Garnhärvan reserverar sig för slutförsäljning, förseningar, tekniska problem, framflyttning av utgivningsdatum och felaktig artikelinformation. Frakt

Fraktavgiften beror på vilket fraktsätt du väljer. Fraktavgiften gäller per order oavsett antal produkter i beställningen. Inom Finland har vi gratis frakt på över 80 euros beställningar. Frakten sker med Postpaket eller Matkahuoltopaket. Det är gratis att hämta beställningen från butiken.


Leveranstid

Beroende på det fraktsätt sätt du väljer, kommer beställningen vanligtvis fram på 2-5 vardagar efter att den skickats. Garnhärvan ansvarar inte för Posten eller Matkahuoltos förseningar. Vi skickar beställningen 0-5 dagar efter att beställningen gjorts, men om det finns ett behov att ta kontakt kan detta försenas.

Vi gör vårt bästa för att leverera så fort som möjligt, men ibland kan förseningar uppstå. Vi garanterar därför inte leverans till en viss dag och reserverar oss alltid för förseningar. Vi reserverar rätten att avboka din order om det uppstår problematik med leveranser till oss eller problem med betalningen. Vid oväntade tillfällen (Force Majeure) som krig, naturkatastrof, strejk, brand eller utebliven leverans från vår underleverantör ansvarar Garnhärvan inte för förseningarna.

Observera att olika färger på garn kan se olika ut på olika skärmar. 


Betalning

Vi tar emot korten VISA och Mastercard/Eurocard. Vi är mycket noggranna med säkerheten när du anger kreditkortsnummer. All korthantering sker krypterat (SSL) hos vår PCI-certifierade säkerhetspartner DIBS. Du kan välja att spara dina kortuppgifter vid kortbetalning för att enklare och snabbare kunna handla vid nästa köp.

När du lägger din beställning reserveras beloppet på ditt konto, och betalningen dras först när böckerna skickas från oss.

Betalning sker via finska nätbanker, Visa, Visa Electron, Mastercard, American Express -kortit ja Collector räkning.

Beställningens slutsumma inklusive skatter och frakt ser du i beställningens slutskede.

Man ka köpa presentkort i vår nätbutik. presentkort kan användas som betalning i kassan och rabattkoder skrivs in i rabattfältet.


Ångerrätt och retur

Du har 14 dagars returrätt på oanvända produkter i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Returnerar du en oanvänd vara med eventuellt tillhörande etiketter och förpackning inom 14 dagar återbetalas hela beloppet. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat den mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dess egenskaper eller funktioner, kommer avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning att göras. Återanvänd gärna kartongen som produkten kom i för att returnera. Har du inte kvar kartongen går det givetvis bra att skicka den i något annat emballage.


Reklamation

För att reklamera en felaktig eller defekt vara ber vi dig kontakta oss. Om du vill ha en ny vara skickar vi dig en ersättningsprodukt utan någon extra fraktkostnad, förutsatt att produkten finns tillgänglig. Om du istället vill ha pengarna tillbaka eller om vi inte kan ersätta dig med en ny produkt, gör vi en återbetalning till dig. En återbetalning görs till dig inom 30 dagar. 


Kunduppgifter

För att handla hos oss måste du fylla i samtliga fält som är obligatoriska vid kundregistreringen. Om vi inte har din e-postadress kan vi inte skicka någon orderbekräftelse och vi kan inte meddela dig om kända leveransförseningar eller om någon del av din beställning ej kan levereras. Varje gång du lägger en ny beställning hos oss ska du kontrollera att de angivna adressuppgifterna är aktuella.

De personuppgifter du lämnar till oss, inklusive personbeteckning, används för orderhantering, fakturering, information, marknadsföring och andra ändamål som syftar till att vår tjänst ska fungera så bra som möjligt. Vid misstanke om brott kan vi även lämna uppgifter till Polisen. Vi garanterar dock att ingen annan än vi använder uppgifterna för marknadsföring. 

Du som vill handla mot faktura får uppge din personbeteckning, då gör vår faktureringssamarbetspartner Klarna en kreditupplysning för att se om det finns betalningsanmärkningar. När du väljer faktura som betalningssätt samtycker du till att Klarna gör denna förfrågan.

Om du inte vill ange din personbeteckning eller om du har betalningsanmärkningar kan du betala via din internetbank eller med kreditkort.

Din personbeteckning hanteras konfidentiellt och lämnas inte vidare till någon bortsett från våra samarbetspartners i frågor gällande inbetalning och inkasso. Om du inte vill uppge din personbeteckning eller om du har betalningsanmärkningar går det bra att betala med kort eller via nätbank.

De uppgifter som finns hos oss är de du själv registrerar i din kundprofil på hemsidan. Genom att lägga in uppgifterna godkänner du att vi sparar och använder dem för de ändamål vi angivit ovan.

Garnhärvan ansvarar för de personuppgifter du lämnar till oss. Om du har frågor angående hur dina kunduppgifter behandlas är du välkommen att kontakta oss via e-post.