Manos del Uruguay

4 Tuotetta

Manos aloitti liiketoimintansa vuonna 1968 keinona auttaa naisia Uruguayn maaseudulla. Tällä tavalla oli mahdollista välttää liian monien perheiden jakautumista pakottamalla yksi aikuisista menemään kaupunkeihin hakemaan työtä. Ajatuksena oli aloittaa paikallisista olosuhteista, kuten lampaanvillaa saatavuudesta ja naisten käsityötaitoista, ja luoda siitä jotain.


Nykyään Manos on osuuskunta, joka koostuu 400 naisesta, jotka kehrättävät ja käsivärjävät lankoja, joita sitten myydään maailmanlaajuisesti. Jokaisen tavernan on allekirjoittanut sen tehnyt nainen - siksi ostajana tiedät tarkalleen, kuka saa osan langasta. Vuodesta 2009 lähtien organisaatio on ollut myös Maailman reilun kaupan järjestön jäsen - eli lanka on reilusti merkitty.


Yksi niistä asioista, jotka tekevät Manos del Uruguayn langoista niin ainutlaatuisia, ovat kauniit värit ja melodiat. Salaisuus piilee pienissä erissä, jotka on värjätty puulämmitteisiin kattiloihin. Tekijät, kuten paikallinen vesi, sää ja vuodenaika, vaikuttavat kaikki tuotettavien värien hienoihin vivahteisiin.

  • Näkymä
-15%
Seta Tweed II socks
Seta Tweed II socks
-15%
Reflex
5,61 € 6,60 €